Britoff

Aktualno-politična novica
Čile protesti
27. 10. 2019 - 10.55
 / BritOFF

Čilski predsednik Sebastián Piñera je razpustil svoj celotni ministrski kabinet. Njegov načrt je sestaviti novo ministrsko ekipo, ki bo vpeljala socialne reforme, ki jih zahtevajo protestniki. Predsednik Piñera je napovedal tudi ukinitev policijske ure, ki je veljala v zadnjem tednu, a izredno stanje zaenkrat še ostaja. Protesti, ki so na ulice pripeljali več kot pet odstotkov celotnega čilskega prebivalstva, so v predsedniku sprožili pravi preporod. Na družabnih omrežjih je zapisal, da se je spremenil, in izrazil svojo podporo mirnim in veselim protestom. Ti sicer zahtevajo njegov odstop.

sirijaRusko zunanje ministrstvo je objavilo fotografije, ki naj bi dokazovale, da ameriška vojska in zasebne ameriške varnostne agencije sodelujejo pri tihotapljenju sirske nafte iz države. Javne in zasebne ameriške sile naj bi skrbele za varnost tovornih konvojev, ki prevažajo surovo nafto iz province Deir ez-Zor. To je edina provinca v Siriji, iz katere se ameriške sile niso umaknile. Tihotapci naj bi s prodajo surove nafte dnevno zaslužili več kot 30 miljonov dolarjev.

V Berlinu so člani vladajoče Stranke socialnih demokratov sklenili, da ne bodo podprli pobude meščanov, ki predvideva eksproriacijo nepremičnin podjetij, ki imajo v lasti več kot 3.000 stanovanj. S tem je zavzela tudi drugačno stališče od svojih dveh koalicijskih partneric v zvezni vladi Berlina, Socialistov in Zelenih. Če bi bila pobuda uspešna, bi v javno upravljanje prišlo 240 tisoč stanovanj v Berlinu. Iniciativa Deutsche Wohnen & co. je zbrala 70 tisoč podpisov prej omenjene pobude.

Mestne oblasti v nemškem mestu Weimar so začele uveljavljati 31 let stare zvezne smernice, ki se nanašajo na pripravo in prodajo kebaba. Slednjega bo treba po novem obravnavati kot jed na ražnju, restavracije s hitro prehrano pa ga bodo morale preimenovati v Meso z ražnja v lepinji. Smernice določajo tudi sestavo mesa v ražnju. Ta lahko vsebuje zgolj dodatke sol, jajca, začimbe, olje, čebulo, mleko in jogurt. Industrijsko pridelano meso za kebab pa mnogokrat vsebuje tudi ojačevalce okusa, kar ni v skladu z weimarskimi smernicami. Prodajalci hitre prehrane so nad odločitvijo mestnih oblasti zelo nezadovoljni in pravijo, da stranke še vedno naročajo kebab.

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness