Britoff misij v tujini

Aktualno-politična novica
31. 12. 2017 - 10.00
 / BritOFF

Maijski predsednik Ibrahim Boubacar Keita je imenoval novega premiera, po tem ko je dozdajšnja vlada v petek nenapovedano odstopila. Boubeyeja Maigo bo zamenjal Abdoulaye Idrissa Maig, bivši minister za obrambo. Slednji velja za zaveznika Keita, ki se bo čez dobrega pol leta potegoval za nov predsedniški mandat. Politična situacija v Maliju še vedno nestabilna šest let po tem ko so Tuareški borci za samostojnost prevzeli oblast nad severom države. Po tem ko se na območju začele delovati teroristične skupine, med drugimi Al Kaida, je vojaško posredovala Francija, ki ima na širšem območju Sahela še vedno okoli 4000 vojakov. Francosko vojaško posredovanje sta med tem nadomestili dve mednarodni operaciji. MINUSMA je operacija Združenih narodov, ki pomaga Malijski vladi vzpostavit oblast in implementirati dogovor mirovni dogovor med vlado in Tuaregi, ki je bil sklenjen leta 2015.  Drugo mednarodno operacije bodo sestavile države v regiji: Mali, Burkina Faso, Čad, Mauritanija in Niger. Pri urjenju teh sil v okviru Evropske misije, ki vodi usposabljanje,  s petimi vojaki sodeluje tudi Slovenija.

Nove vlade v tem letu pa ne proti pričakovanjem ni dobila Nemčija. Nemška kanclerka Anglea Merkerl je zato izkoristila novoletno poslanico, da dodatno pritisna na ne navdušene socialdemokrate, da bi z njenimi konservativci ponovno formirali vlado velike koalicije. Pogovori se bodo začeli 7. januarja. Kanclerka je nagovoru priznala tudi, da se politične delitve v Nemčiji poglabljajo, na kar je potrebno odgovoriti povečanimi vlaganji v družbeno kohezivnost. Podpora Angeli Merkel je od septembrskih volitev precej padla. Po raziskavi javnega mnenja, ki jo je med 28. in 30. decembrom opravila časopisna hiša Die Welt, si 46 odstotkov Nemcev želi, da bi kanclerka odstopila, 63 pa meni, da bi morala to storiti, če propadejo pogovori z SDP o formiranju nove vlade.

Protivladni protesti ne potekajo zgolj v Iranu, ampak tudi v Demokratični republiki Kongo. V protestih proti predsedniku Josephu Kabili in njegovemu poskusu, da spremeni ustavo in si omogoči tretji mandat, so umrli trije ljudje. Kabili se je drugi mandat izstekel že pred več ko enim letom, večkrat prestavljene volitve pa so sedaj napovedane za december 2018. Vlada v nedeljo blokirala dostop do interneta in SMS telefonska sporočil. Protesti, ki so jih poskušali organizirati predvsem aktivisti, ki delujejo v organizacijah katoliške cerkve, je bil prepovedan. Nedeljska bogoslužja pa zastražena.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

v pravo smer !!!!!

https://www.project-syndicate.org/commentary/lost-lessons-of-the-financi...

focus= foreign global policy thinker!

*They have yet to make sufficient investments in infrastructure, education, and human capital more generally. They have not addressed anti-growth distortions that undermine the efficacy of tax systems, financial intermediation, and trade. And they have failed to keep up with technology, taking advantage of the potential benefits of big data, machine learning, artificial intelligence, and new forms of mobility, while managing effectively the related risks. *

DANI RODRIK:
https://www.project-syndicate.org/commentary/free-trade-losers-compensat...

Prior to the welfare state, the tension between openness and redistribution was resolved either by large-scale emigration of workers or by re-imposing trade protection, especially in agriculture. With the rise of the welfare state, the constraint became less binding, allowing for more trade liberalization. Today the advanced countries that are the most exposed to the international economy are also those where safety nets and social insurance programs – welfare states – are the most extensive. Research in Europe has shown that losers from globalization within countries tend to favor more active social programs and labor-market interventions.

zagonska podjetja kot ekosistem ?????
(to smo že obdelali a ne? - torej štekamo stvar !!)
http://svetkapitala.delo.si/ikonomija/rekorder-v-najkrajsem-razgovoru-za...

v Ameriki takih tičev ne najdejo a ne?????
stari a bi kandidirali - al nas bodo kr od zadi napičili kot jagnje jebemti?????

Podjetniki so neke vrste umetniki, pogosto so disidenti in ubežniki. Države, ki ne dovoljujejo disidentstva in nekonformizma, preženejo umetnike iz države. Države, ki zatirajo umetnost, zatirajo inovacijo. Države, ki stremijo k sledenju pravil, izgubljajo inovatorje, ker niso konformisti.

kako sranje.

tole imajo:Strojno inteligenco.

ampak nekaj jim ipak fali a ne?
lepo vas prosim- previdno! slovenija je mala, zelo hito bi postali eksperimentič za te idiotske nevrotične in bilijonske investicije. lahko bi iz cele SLO naredili ISLANDIJO še preden bi sploh folk vedu zase. zdravstvene izkaznice so že digitalizirane? kakšne so direktive pri izdelovanju osebnih izkaznic? so že čipi v igri? kaj pa skeniranje očesnega zrkla - al je samo prstni odtis še vedno dovolj za te vladno upravne policijske igrice?

bodo koga aretirali, tako kot tipa ki je Dnevniku baje razkril info o ograji in žici na meji ?? - pred dnevi je dnevnik pisal o tem. PAZITE tudi - treba bi bilo preverit kakšne so kripturne strukture portalov informacij v SLO - na Delu, Večeru, Dnevniku - da ne bi potem kateri kreten začel eksperimentalno gledano malo pretvarjat digitalne informacije, članke in novice v variacije na slo.com (!) To se zelo hitro da danes, pa tudi - hitro se da na tak način koga diskreditirat.
To kar prebereš ti na svojem kompu - preberem tudi jaz na mojem?
hehehhehe papir je še vedno papir dragi moji - naj tako tudi ostane!!!! lahko shraniš verzijo v materialu in daš v ARHIV!!!!
pamet v glavo! pamet v glavo!

preverite tudi kaj je to DEEP LEARNING. bom tudi jaz ..... grškega jezika se ne da prevesti v deep learning crap, ampak s slovenščino pa ni tako a ne? imama končno množico besed a ne? zatorej - oči na peclje, ušesa na peclje in akcija.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness