BritOFF pete lige

Aktualno-politična novica
30. 1. 2017 - 10.05
 / BritOFF

1005

Državljani in državljanke. Dobrodošli. Poslušate “Neuradni list”, tematski BritOFF, v katerem prekopavamo, preobračamo, prebiramo in preučujemo svet predlogov zakonov, uredb, sodb, pravilnikov in tako naprej. Tisto, kar še prehaja v svet pravil skratka.

Še pred tem pa se kot vsi resni mediji v uvodnih minutah posvetimo športu in s surferjem, doktorjem Mirom Cerarjem ujemimo val uspehov naših športnikov. “Še en čudovit vikend za slovenski šport. Po včerajšnjih tretjih mestih rokometašev, Ilke Štuhec in Žana Koširja, zdaj še Ilkina zmaga! Čestitke!”. Tako je včeraj kot Peter Prevc v lanski skakalni sezoni doktor Miro zajadral ob evforiji navijačev. “Slovenci smo, ne jamramo, ampak zmagujemo!” je zapisal oziroma je ob uspehu rokometašev na Twitter profilu zapisala njegova ekipa. Ob vsem tem pa Mirova vlada, kot je razvidno z njegove časovnice, marljivo dela.

Tržna znamka Slovenija, ki ji dajejo dodano vrednost pridni delavci in nejamrači, bo sedaj po vladnem predlogu novele Zakona o gospodarskih družbah lažje dostopna. ZGD-1J, ki še čaka na obravnavo v Odboru za gospodarstvo, uvaja novost, po kateri bi si lahko vsako podjetje dodalo končnico .si ali pa SLO. Polno ime Slovenija pa kakor zastava in grb podjetjem ostaja na voljo le ob soglasju vlade. Za pridobitev soglasja je ključna izpolnitev dveh pogojev, in sicer mora imeti podjetje poravnane vse davčne obveznosti, hkrati pa ne sme biti v insolvenčnih postopkih. Vlada sicer pri odločitvi upošteva še dejavnost, dosedanje poslovanje in finančni položaj družbe ter usmerjenost družbe k razvoju in rasti. Slovenec sem. Ne jamram. Usmerjen sem k razvoju ter rasti.

 

0805

Benoit Hamon je s slabimi 60 odstotki podpore premagal Manuela Vallsa in bo kot kandidat socialistov nastopil na francoskih predsedniških volitvah 23. aprila letos. Hamon, ki mu javnomnenjske ankete ne obetajo drugega kroga volitev, je kampanjo osnoval na odmiku od tržno usmerjene politike aktualnega predsednika Francoisa Hollanda in obljublja uvedbo univerzalnega temeljnega dohodka ter skrajšanje tedenskega delovnika na 32 ur.

Predsedstvo nemških socialnih demokratov je donedavnega predsednika evropskega parlamenta Martina Schulza potrdilo za protikandidata Angeli Merkel v boju za mesto kanclerja na septembrskih zveznih volitvah. Schulz je na nemški notranjepolitični sceni praktično novinec, saj je bil zadnjih 22 let dejaven v Evropskem parlamentu, pred tem pa je deloval le kot župan občine Würselen v zvezni državi Severno Porenje - Vestfalija.

Gradbenik med tednom in nogometaš za vikend Jamie Collins je Sutton United z golom iz enajstmetrovke proti Leedsu popeljal med najboljših 16 moštev v pokalu angleške nogometne zveze, ki je bolj znan kot FA Cup. Petoligaš Sutton United se je tako v petem krogu pokala pridružil Lincoln Cityju, ki je prav tako izločil klub iz druge lige ali iz tako imenovanega Championshipa, in sicer Brighton And Hove Albion.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness