NEURADNI LIST – LETNIK 7, ŠTEVILKA 8

Aktualno-politična novica
6. 1. 2014 - 17.20

Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Naši fotri so status študenta podaljševali, da je vojaška suknja čakala kar najdlje, kolikor je bilo mogoče. Njihovi sinovi status študenta podaljšujejo, da so kolikor toliko siti. V pripravi na pristojnem ministrstvu so spremembe in dopolnitve zakona o subvencioniranju študentske prehrane. V njem je mnogo bolj specifično opredeljeno kdo je, oziroma bolje, kdo NI upravičen do študentskega futra. Če so bile med prvimi do zdaj le nezaposlene osebe s statusom študenta, se jim znajo pridružiti še osebe,ki poleg osnovnih pogojev prav tako ne  opravljajo gospodarske, poklicne ali kmetijske dejavnosti oziroma poslovodne funkcije kot edini ali glavni poklic po predpisih o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in niso prejemniki pokojnine, razen prejemniki družinske pokojnine.

Zaradi oblikovanja centralne evidence upravičencev pa boste deležnikom v štuzdentski prehranjevalni verigi odslej na voljo podali tudi precej več osebnih podatkov. Med njimi EMŠO, telefon, e-naslov ter informacijo o tem, ali ste morebiti potomec padlega v vojni za Slovenijo leta 1991 ali pa starš. Dober tek.

Z vojsko in študenterajem nadaljujemo. Služba domovini je bila lahko po zaključku pretežno neperspektivnega študija ena od opcij za dodaten zaslužek. Za udejstvovanje v prostovoljnem sestavu slovenske vojske se je dalo nabrati nekaj fičnikov. Osnova za izplačevanja tovrstnega nadomestila je bila doslej minimalna plača. Je pa, časom primerno, v ministrski obravnavi zelo kratka in jedrnata uredba, ki bo osnovo za nadomestilo pri prostovoljnem služenju vojaščine dodobra sklestila. Na 65 odstotkov minimalne plače.

ODPOVED: Neuradni list Radia Študent, letnik 7, številko 8 je podpisal in v nadaljnjo obravnavo poslal Lan. Znova zasedamo že čez 14 dni.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness