Off Pomagaj

Aktualno-politična novica
15. 8. 2023 - 15.00
 / OFF

Tedaj se je odprlo Božje svetišče v nebesih
in videla se je skrinja njegove zaveze.
In prikazalo se je veliko znamenje na nebu: znamenje britanske policije.

Ta je zaradi obtožb o korupciji aretirala Romy Andrianarisoa, šefico kabineta samega madagaskarskega predsednika Andryja Rajoeline. Njo in sodelavca Philippa Tabuteauja so Britanci obtožili poskusa prejema podkupnine. Od britanskega podjetja za izkop in prodajo dragih kamnov Gemfields sta zahtevala okoli 260 tisoč evrov podkupnine v zameno za rudarsko licenco na Madagaskarju, vrh tega pa še petodstotno lastništvo nad vsemi projekti podjetja na otoku. Britanskim kriminalistom je hudodelca zatožilo kar podjetje Gemfields, ki želi rudnike na Madagaskarju razširiti. A nikakor s pomočjo korupcije – izkoriščanje tujih bogastev naj bo neomadeževano. Madagaskarski predsednik je Andrianarisoa že odpustil. Svoje nove Jezusove poslanike na zemlji bodo na Madagaskarju izbirali novembra, ko Bog zapoveduje prvi krog predsedniških volitev. 

Brez svojega pastirja, božjega vikarja na zemlji, pa ostajajo Latvijci. Premier Krišjānis Kariņš je po neuspelih poskusih razširitve vladne koalicije napovedal odstop. Potem ko je Gospod Kariņšu na oktobrskih volitvah podelil drugi zaporedni mandat in mu namenil rešitev tudi v junijskem glasovanju o nezaupnici, je prejšnji teden prišlo do nepreklicne shizme v koaliciji med Kariņševo konservativno stranko Nova enotnost, domoljubnim in bogaboječim Nacionalnim zavezništvom in stranko podobnega karakterja Enotna lista. Premier v odstopu je namreč svojim koalicijskim prijateljem očital, da ovirajo vladno delovanje na področju sociale in gospodarskega razvoja. Koalicijo je tako želel razširiti z Napredno stranko in Zvezo kmetov in zelenih, a tega mu koalicijski stranki nista dopustili. Predsednik Edgars Rinkēvičs bo lahko, ko prejme odstopno pismo, podelil mandat novemu božjemu odposlancu, saj splošne volitve niso predvidene še vsaj tri leta. 

Še drugo znamenje se je prikazalo na nebu.
Glej, bil je velik ognjeno rdeč zmaj,
ki je imel sedem glav in deset rogov
in na svojih glavah sedem kron;
in njegov rep je potegnil s seboj tretjino nebesnih zvezd
ter jih vrgel na sveto ukrajinsko zemljo. 
In gospodarji miru in financ so proti zmaju uvedli finančne sankcije.

O zahodnih sankcijah proti Rusiji in tem, kako se je odzvala nanje
 / 6. 4. 2022

Takoj zatem, ko je vrednost ruskega rublja padla pod vrednost enega dolarskega centa, je ruska centralna banka napovedala dvig obrestnih mer z osmih odstotkov in pol na dvanajst odstotkov. Tako poskuša centralna banka s predsednico Elviro Nabiullina stabilizirati rubelj, ki je včeraj dosegel najnižjo vrednost glede na dolar od lanskega marca, ko je vrednost čez noč padla zaradi začetka invazije v Ukrajini. Medtem ko je Nabiullina prepričana, da vrednost rublja pada zaradi upada dobičkov od izvoza in povečanja deleža uvoza, je  Maksim Oreškin, najsvetejši svetovalec predsednika Vladimirja Putina, centralno banko obtožil, da je umetno zadrževala nizke obrestne mere, da bi lahko zahrbtno natisnila več denarja. Kmalu zatem je banka obrestne mere dvignila.   

In zmaj se je ustopil pred ženo, ki je bila na porodu,
da bi požrl njeno dete, ko bi porodila.
In porodila je moško dete,
ki naj bi paslo vse narode z železno palico;
in vzeto je bilo njeno dete k Bogu
in k njegovemu prestolu.
In Bog je rekel: ne ubijajte otrok, preden se rodijo, ali naj vaša vojska nikoli ne imej vojskovodij.

grb
Upor proti militarizaciji policije v Atlanti
 / 7. 6. 2023

In šef pomorskih operacij, admiral Mike Gilday, je odstopil s svojega položaja. In Združene države Amerike so ostale brez poveljnika še tretje veje svoje božje vojske. Kopenska vojska in marinci so namreč brez vojskovodje po tem, ko je v začetku meseca odstopil general James McConville in pred tem komandant marincev David Berger. Zamenjave zanju senat ne more potrditi, saj senator Tommy Tuberville, božji otrok iz Alabame, blokira glasovanje o imenovanju več kot tristo vojaških poveljnikov na njihove nove, seveda višje, položaje. Senat bi v tem primeru moral glasovati o vsakem vojaškem povišanju posebej. Kdo pa ima čas za to? Republikanec Tuberville pa ne blokira glasovanja iz dolgčasa, saj zvesto sledi Gospodovim naukom in zahteva, da pred glasovanjem Pentagon konča svojo interno politiko umetne prekinitve nosečnosti. Ta omogoča pripadnicam vojske, da na državne stroške odpotujejo v eno izmed zveznih držav, v kateri splav ni prepovedan, če takšen poseg potrebujejo. 

Mogočne je vrgel s prestola
in povišal je nizke.
Lačne je napolnil z dobrotami
in bogate je odpustil prazne.
Razen v Makedoniji, tam se morajo revni znajti sami. 

zaev
Zoran Zaev po porazu na lokalnih volitvah sprva odstopil, a si nato premislil
 / 2. 11. 2021

Upokojenci so v Skopju na protestu zahtevali povišanje minimalnih pokojnin z dvesto na tristo evrov mesečno in vsakoletno višanje vseh pokojnin za 55 evrov. Zbrali so se pred sedežem Zveze društev upokojencev Makedonije, tam so njihovi dušni pastirji obelodanili, da se bodo najprej borili za tiste z najnižjimi pokojninami. Upokojenci so romali tudi do ministrstva za delo, tam pa so jim njihovi resorni Jezusovi vikarji pridigali, da vlada za takšno povišanje nima dovolj denarja. Kako bi ga seveda imela, ko pa so izvoljenim in izbranim državnim funkcionarjem ravno dvignili plače za skoraj 80 odstotkov. Pokojnine tako ali tako zvišajo na pol leta. S prvim septembrom se bodo tako pokojnine v Makedoniji povišale za šest odstotkov, pri minimalni pokojnini je to 12 evrov, medtem ko je medletna inflacija v prejšnjem mesecu znašala skoraj osem odstotkov in pol.  

Berilo iz prvega pisma apostola Pavla Korinčanom:
ko bo kraljevanje izročil Bogu in Očetu,
potem ko bo izničil vsako poglavarstvo
in sleherno oblast in moč.
Kajti kraljevati mora,
dokler ne položi vseh sovražnikov pred svoje noge.

Diplomatski dosežek Afriške unije - ali bo trajal?
 / 3. 11. 2022

To mu je omogočil etiopski parlament, ki je uradno potrdil razglasitev izrednih razmer v regiji Amhara na severu Etiopije. Izredne razmere je premier Abij Ahmed razglasil predprejšnji teden, ko je regionalna milica Fano prevzela vojaški nadzor nad več mesti v regiji. Vlada bo tako lahko državljane aretirala brez naloga, pregledovala njihovo lastnino in uvedla policijsko uro. Etiopska vojska je medtem v izgubljenih mestih že prevzela nadzor, seveda ni šlo brez žrtev – 26 ljudi je ubitih, 55 ranjenih. Boji med milico Fano in državno vojsko v Amhari še vedno potekajo, saj se milica ne želi razorožiti in zahteva svoj delež regije Tigraj. Zvezni vojski je namreč milica pomagala v bojih proti tigrajski ljudski osvobodilni fronti, ki jo je k mirovnemu sporazumu etiopska vlada prisilila lanskega novembra. 

Kraljeve hčere ti prihajajo naproti,
kraljica stoji na tvoji desnici,
okrašena z zlatom iz Ofira. Aleluja.

Poslušaj, hči, glej in nagni svoje uho,
pozabi svoje ljudstvo
in hišo svojega očeta! Aleluja.

Ni umrla v družinski tragediji
 / 7. 3. 2023

In hčere Bosne in Hercegovine so Gospoda poslušale in stopile na ulice v protest proti femicidu in nasilju nad ženskami. V petek je namreč v Gradačcu na severovzhodu države Nermin Sulejmanović ubil svojo partnerico v navzočnosti njune hčere in femicid prenašal v živo na družbenih omrežjih. V Mostarju, kjer se je zbralo nekaj sto demonstrantk in demonstrantov, je protest organizirala Inicijativa građanki Mostara, v Gradačcu, kjer se je zbralo približno isto število ljudi, je bil protest samoorganiziran. Na največji shod v Sarajevu je pozvala kar županja Benjamina Karić, ki je tudi prebrala zahteve protesta. Zlobni jeziki protestnic medtem opozarjajo, da bi županja Karić namesto organiziranja protesta lahko ukrepala kot nosilka funkcije, ki jo zaseda. Medtem neodvisna skupina žensk, ki se je poimenovala Ujedinjene žene Bosne i Hercegovine, poziva na nestrankarski shod in blokado prometa naslednji ponedeljek. 

Novice na področju božjega kraljestva Slovenije:

In slišal sem močan glas v nebesih, ki je govoril:
»Zdaj se je uresničilo odrešenje,
moč in kraljevanje
našega Boga
in oblast njegovega Kristusa.«

Na maši ob Marijinem vnebovzetju v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah, ki se je zaradi božje službe na tem radiu nismo mogli udeležiti, je pridigal ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Najprej je politične točke nabiral s puhlicami o solidarnosti po božji kazni, ki je zadela severno polovico Slovenije, nato pa je zaigral še na dušne note konservativnejših božjih ovčic in ostro obsodil evtanazijo. »Pri tem pa ostajamo nadvse naivni,«  je razodel Zore in nadaljeval: »Mislimo samo na telesno trpljenje zaradi neozdravljive bolezni. Pa to trpljenje pogosto ni najhujše. Veliko težje je trpljenje moje duše.« Konec čisto malo prirejenega citata.  

Marija pa je rekla:
»Moja duša poveličuje Gospoda
in moj duh se raduje
v Bogu, mojem Zveličarju.«

 

 

Vir slike

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness