IDS-ov razvojni model za Slovenijo in EU

Aktualno-politična novica
13. 11. 2013 - 17.00
 / OFFsajd

Iniciativa za demokratični socializem je predstavila svoj program razvojnega modela za Slovenijo in Evropsko unijo, s katerim misli, da ve, kako Slovenijo popeljati iz gospodarske in okoljske krize. Prvi vtisi nekaterim kažejo, da je program konkreten in domišljen tako v kontekstu lokalnih gospodarskih kot tudi širših političnih pogojev na ravni Evropske unije.

Politično platformo IDS so sicer ustanovili 1. maja letos člani Delavsko-punkerske univerze, ki so teoretsko zaslombo demokratičnemu socializmu našli v strukturni kritiki upravljanja z družbo. To upravljanje je trenutno popolnoma podvrženo neoliberalni paradigmi, ki v svoji najtrši obliki sledi formuli Margaret Thatcher, češ “družba sploh ne obstaja, obstajajo samo posamezniki”, kar se izraža v izrazito desnih konceptih tako imenovane vitke države. Po drugi strani je mehkejšo obliko thatcherizem našel v levosredinskih socialdemokratskih strankah, ki svojo nezmožnost kritiziranja neoliberalne rekonfiguracije družbe povzemajo v formuli “ni drugih alternativ!”

Na tiskovki so govorili:

Luka Mesec - predstavil je rešitve na ravni Slovenije,

Urška Breznik - predstavila program sonaravnega razvoja,

Anej Korsika - je predstavil rešitve dolžniške krize v širšem kontekstu evropskih integracij.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

A lahko bolj podrobno razložite, kako bi odpisali dolg in kako tistega, ki si mu dolžan, prepričati, da je dolg nelegitimen? Hvala.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness