Kjer so čebele doma

Oddaja
14. 6. 2018 - 17.00
 / OFFsajd

“Kjer so čebele doma” je ime letošnje osrednje razstave Slovenskega etnografskega muzeja v Ljubljani. Ta se bo odprla čez dve uri. Razstava, ki bo na ogled postavljena do junija 2019, se posveča avtohtoni kranjski čebeli, panjem, poslikanim panjskim končnicam in čebelnjakom, katerih dediščina zaznamuje slovensko kulturno krajino. Več o vsebini razstave pove Barbara Sosič, avtorica razstave in kustosinja za kulturo gospodarskih načinov in prometa SEM.

Izjava Barbare Sosič

Čebele in nič, ga prepoznajo?
 / 12. 6. 2018

Razstava predstavlja artefakte iz zbirke SEM in iz drugih slovenskih muzejev: Čebelarskega muzeja Radovljica, Posavskega muzeja Brežice, Tehničnega muzeja Slovenije. Razstavljeni so tudi panji iz sosednjih držav, v katerih prav tako domuje kranjska čebela – iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Avstrije.

Izjava Barbare Sosič

Prek čebeljega nadzornega centra, ki bo postavljen v sklopu razstave, bodo obiskovalci razstave lahko v živo spremljali dogajanje v čebelnjakih na poslovni stavbi A1, v BTC-ju in na strehah Hotela Park ter Cankarjevega doma.

pogovor z novim predsednikom PZS
 / 23. 4. 2018

Razstava SEM-a sledi razglasitvi in proslavi 20. maja, prvega mednarodnega dneva čebel, ki so ga na slovensko pobudo razglasili Združeni narodi. Nagrado državljan Evrope za delo pri tej pobudi pa so dobili pri Čebelarski zvezi Slovenije. 

Intervju z Boštjanom Nočem, predsednikom ČZS

facebook twitter rss

Oddaja je nastala v okviru projekta DeEP2 – Delovanje Evropskega parlamenta, ki poteka od oktobra 2017 do junija 2018 in ga podpira Evropski parlament. Podana mnenja v oddaji so mnenja avtorjev oddaje in ne odražajo mnenj Evropskega parlamenta, slednji pa tudi ne odgovarja za uporabo podanih informacij v oddaji. Obiščete lahko uradno spletno stran projekta.

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.