RTV Slovenija v primežu politike

Aktualno-politična novica
12. 9. 2012 - 17.00
 / OFFsajd

Programski svet javnega zavoda Radiotelevizije Slovenija je po obravnavi izhodišč za leto 2013 javnost šokiral z možnimi programskimi rezi, s katerimi bi amortizirali izgubo 9 milijonov evrov zaradi sklepa vlade o zmanjšanju obveznega prispevka. Tako naj bi ukinili Festival šansona, festival ljudske glasbe in festival otroške glasbe Veseli tobogan, koncertne dogodke v studiu 14 Radia Slovenija, specializirane glasbene oddaje, zaustavili naj bi tudi produkcije novih pravljic za rubriko Lahko noč, otroci, resno pa naj bi bil ogrožen tudi program ARS.

O tem, s kakšno problematiko se bo javni zavod RTV soočal, v kolikor bo ob del prihodka in kakšni so njihovi načrti za preprečitev tega, smo se pogovarjali z generalnim direktorjem zavoda Markom Fillijem in predsednikom Koordinacije sindikatov RTVja, Zoranom Medvedom.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

nihče noče razumet, in se sprenevedajo:večino oddaj na radiu bi morali pripravit in stat za oddajami tam zaposleni sami. če Dragan Bulič na Facebooku objavlja podatke o rojstnih dnevih, bi recimo poleg ŠTOSA pripravil še kako drugo komentirano oddajo, ne vem, iz čistega Rocka! Enako velja za Andreja Karolija. jan Veber to počne, a mi žal, ampak to je moja osebna stvar, ni blizu. Enako velja za, recimo, Milana Krapeža. Pol starega in pol novega tobogana mu predlagam. Način: obisk šol. So načini, da se program obdrži, ne bo se pa, in to drži, oplemenitil. Ampak radio ni TV in produkcijska izvedba je gotovo cenejša kot pri radijski sestri.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness