Zakon o delu na Hrvaškem in v Srbiji

Oddaja
13. 1. 2014 - 17.00
 / OFFsajd

Na Hrvaškem se danes na delovnih mestih začenja dvotedensko glasovanje o morebitni izvedbi splošne stavke. Hrvaška vlada namreč pripravlja nov Zakon o delu, ki po mnenju sindikatov slabša položaj delavca, njegovo socialno varnost in pogoje za delo. Vse to seveda zavoljo večje fleksibilizacije, spodbujanja podjetniške pobude in kar je še podobnih visokoletečih floskul. Nov Zakon o delu se sprejema tudi v Srbiji, kjer so splošne tendence podobne, to je slabšanje položaja delavcev na račun bogatenja kapitala, vse skupaj pa lahko gledamo tudi v širšem kontekstu Evropske unije in zaganjanja gospodarstva po zadnji krizi.

 

Za komentar in pojasnila smo zaprosili Krešimira Severa, predsednika Neodvisnih hrvaških sindikatov in Aleksandra Stojanovića iz kolektiva Gerusija in Centra za družbeno analizo v Beogradu.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

A bi lahko bil ta prispevek namenjem nam in ne vam. Nam, ki to sledimo v avtu, službi..., in bi povedanemu lahko sledili kot navadni smrtniki in ne kot del ekipe, ki na prispevku dela? Komu predstavljaš ugotovljeno?

Kaj točno te moti, oziroma čemu ne moreš sledit? Spreminajnje delovne zakonodaje je pač vedno kompleksno, ampak se mi zdi, da sta sogovornika konsistentno argumentirala. Je pa mogoče nerazumljivo ,če se ravno sredi oddaje vključiš, mapak to je pa do neke mere itak vedno.

LP Jaša

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness