POVZETEK 3. REDNE SEJE ŠTUDENTSKEGA ZBORA ŠOU V LJUBLJANI

Aktualno-politična novica
19. 3. 2023 - 16.00

V torek, 14. marca, je ob 19. uri na Študentskem kampusu potekala 3. redna seja Študentskega zbora. Pred začetkom obravnave točk dnevnega reda je poslanec medicinske fakultete in član Študentskega kluba Glas, Tadej Rajgelj, predlagal proceduralni sklep, ki bi Študentskemu klubu Glas omogočil naknadno umeščanje amandmajev k spremembam aktov ŠOU v Ljubljani med sejo. Razložil je, da svojih amandmajev niso uspeli pravočasno oddati dva delovna dneva pred sejo, kot to predvideva poslovnik. Umestitev amandmajev Študentskega kluba Glas so poslanci študentskega zbora, z izjemno poslancev kluba Glas, z glasovanjem vsi zavrnili.

Seja študentskega zbora se je nadaljevala po predvidenem dnevnem redu. Aleksander Milićević, ki je nadomeščal predsednika zbora Klemna Petka, je poslanke in poslance pozval k odzivu na predloge sprememb aktov ŠOU. Do predlogov sprememb se je prvi opredelil Anže Tratar, poslanec modrih glasbenikov, ki je predstavil amandma k pravilniku volilne kampanje, po katerem bi zagrožene kazni za prekrške bile za nekaj sto evrov nižje – prvi predlog je namreč predpisoval med 400 in 4000 evri za kršitev pravilnika. Razpravo o smotrnosti finančnih kazni je začel Domen Vrhovnik, poslanec filozofske fakultete in član Poslanskega kluba Glas. Vrhovnik meni, da bi tovrstne kazni potencialno odvračale manjše, neodvisne kandidate od participiranja v formalnem študentskem organiziranju, saj bi imela enako visoka globa večji učinek na socialno ogrožene kandidate kot na kandidate s podporo večjih ustaljenih študentskih list, ki razpolagajo tudi z več sredstvi. 

Z razpravo je nadaljeval poslanec medicinske fakultete, David Vidmar, prav tako član Poslanskega kluba Glas.

IZJAVA

O spremembah temeljnih aktov, kandidatih za pritožbeno komisijo in imenovanjih v razsodišče ŠOS-a
 / 28. 2. 2023
Navkljub pomislekom članov Poslanskega kluba Glas so poslanci študentskega zbora brez nadaljevanja debate predlagani amandma z večinsko podporo potrdili. Poslanci so z glasovanjem potrdili tudi večino drugih točk, predstavljenih na prejšnji, 2. redni seji. Sprejeti so bili tudi vsi amandmaji, ki jih je vložil in predstavil podpredsednik zbora Luka Mihalič, razen predloga amandmaja, s katerim bi besedo direktor v vseh aktih ŠOU v Ljubljani nadomestili z besedno zvezo poslovodna oseba. 

Pod točko razno je Rajgelj ponovno spomnil na nakazilo ŠOU v Ljubljani policiji, saj s pisnim odgovorom predsednika ŠOU v Ljubljani, Klemna Petka, ni bil zadovoljen. 

IZJAVA

Zaradi odsotnosti predsednika ŠOU v Ljubljani, Petka, je poslancu odgovoril podpredsednik ŠOU v Ljubljani, Aleksander Milićević. 

IZJAVA

3. redna seja se je zaključila ob 19. uri in 31 minut. Iz hrama študentske demokracije se je oglasil vajenec Primož, pomagala je Marja. 

facebook twitter rss

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness