Lepo otroško igrišče...

Oddaja
24. 6. 2016 - 14.00

Včeraj, v četrtek 23. Junija, se je na sedežu Študentske organizacije univerze v Ljubljani, v tako imenovanem študentskem kampusu, odvila 31. redna seja Študentskega zbora ŠOU v Ljubljani. Beseda je tekla o stvareh, ki smo jih podrobneje obravnavali tudi na našem radiu. Govora je bilo o uredbi glavarin na visokošolskih in višješolskih zavodih ter o študentskem kampusu. Pod 6. točko pa je bila še revizija ŠOU-a.

 

V današnjem poročilu se bomo osredotočili predvsem na najbolj aktualno stvar - Študentski Kampus. Direktor ŠOU-a v Ljubljani Andrej Klasinc na začetku razloži, kaj se dogaja s študentskim kampusom oziroma kako gradijo njihov nov dom in izpostavi težave, ki jih imajo s strani nekaj posameznikov:

 

Izjava

 

 

V nadaljevanju Klasinc očitke o nepotrebnosti prostorov na Pivovarniški 6 suvereno zavrne, prikaže arhitekturne dosežke kampusa in sproti še okrca novinarke Večera ter Dnevnika, ki naj bi načrtno blatile študentski kampus:

 

Izjava

 

Zavrne tudi vse očitke okoli nesmotrnosti nakupa zemljišča in razne očitke zaradi predvidenega tivolskega loka železnice, ki naj bi potekal ravno čez to območje:

 

Izjava

 

Zanimivo je, da Klasinc poudarja, da je kampus investicija v prihodnost in da nam bodo za kampus hvaležne naslednje generacije. A to vseeno še ne spremeni dejstva, da bo relativno kmalu čez zemljišče peljal vlak. Klasinc še poudari, da je za preživetje kampusa nujno, da se o njem govori predvsem - lepo:

 

Izjava

 

A veliko vprašanj že od prejšnje seje ostaja neodgovorjenih. Nekatera že več mesecev. Poslanec Iskre Jure Novak postavi nekaj relevantnih vprašanj direktorju ŠOU-a. Gre za stvari, ki so kočljive in aktualne za vse študentke in študente.

 

Izjava

 

Skratka, preživeli smo še eno študentsko sejo, ki ni prinesla praktično nič novega. Vprašanja ostajajo odprta, tisti, ki prejemajo več kot 3000 evrov mesečne plače za tako imenovan profesionalen managment organizacije, pa se izogibajo odgovornosti. Na nosilcih teh funkcij je, da stvari tečejo transparentno. Dolžni so tudi odgovarjati na zastavljena vprašanja. A osebe, ki javno predstavljajo študentsko organizacijo, očitno ne čutijo te poklicanosti. Potrebno je še izpostaviti, da so potekale tudi volitve glavnega tožilca ŠOU-a, ki pa zaradi nadpovprečenega števila neveljavnih glasovnic niso bile izpeljane. ŠOU tako od odstopa glavnega tožilca v prvi polovici maja ostaja brez glavnega tožilca. Tako bo najbrž tudi ostalo do naslednjih volitev. Glede uredbe, ki prinaša glavarine in je zelo problematična, pa predstavniki študentov, ki sedijo pri takšnih stvareh za isto mizo kot ministrica, vsaj zaenkrat ne mislijo ukrepati. Niso ravno oni branik študentskih interesov? In za konec še o reviziji ŠOU-a - revizija ni ugotovila nepravilnosti, vendar je pregledala samo računovodske izkaze, ne pa tudi namembnosti porabe sredstev, kar je še vedno v nasprotju s 76. členom Statuta ŠOU-a v Ljubljani, ki zahteva tudi revidiranje namembnosti porabe sredstev. A tako pač potekajo stvari v ŠOU-u…

 

Da je študentski zbor res otroško igrišče, se strinja Tine.

 

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness