Zenithšta

Kulturna ali glasbena novica
16. 2. 2024 - 9.00

V tokratni oddaji se bomo pogovarjali z Žanom Peternelom, didžejem Waknu iz novonastalega kolektiva Zenith, ki zadnje leto redno skrbi za tresenje tal v tretjem bloku študentskega naselja v Rožni dolini. Kolektiv sestavljajo še DimTri, Harisha, Belik in Kristina, ki so se v domu našli preko ljubezni do elektronske glasbe. Kolektiv obljublja razgiban žanrski spekter, nabor pa trenutno niha od techna, ghetto housa, electra do breaka. Poleg domačih zabav so se odločili tudi za študentsko različico priljubljenega berlinskega stranišča HÖR, imenovanega Zenith Sessions. Tu ponujajo prostor različnim izvajalcem iz doma in z drugih koncev, da lahko predstavijo svoje DJ-sete. Kolektiv se bo onkraj Rožne doline prvič predstavil z debitantskim nastopom v ljubljanskem klubu Publika v sredo, 21. februarja, kjer bodo oder zasedli ključni člani kolektiva, za mešalko pa so povabili tudi producenta Zvèna iz kolektiva Cosmic Sex.

Instagram

Youtube - Zenith Sessions

Facebook

 

Avtorica naslovne slike: Kristina Predan

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

hor berlin vodita dva nekdanja IDF vojaka.

od novemberskih pizdarji s kenslanjem streamov nekaterih artistov, ki so nosili pro palestinske cunje, in dvoumnih javnih izjavah glede genocida v palestini, je malo žalostno na RŠu brati o priljubljenem berlinskem stranišču.

lol, ker komentar! Od kdaj je pa muzika politična? Sploh pa na RŠu?

Se pravi se zaradi politične pozicije & identitete organizatorjev HOR slednjega sploh ne sme več omenjati? Ali pa se mora, tudi v najbolj passing omembi omenjenega kanala, zraven dodati še disclaimer, da gre za zionistične klavce?

Potem velja pri omembi Rožne doline nujno poudariti, da gre za ljubljansko sosesko, iz katere procesi gentrifikacije pospešeno izrinjajo manj premožne prebivalce; pa pri omembi elektronske glasbe, kako se v njeni sodobni pojavnosti apropriira izvorno črnsko kulturno prakso; pri omembi kolektiva bi veljalo nujno dodati, da gre pri takšnih formacijah najverjetneje za odziv na prekarizacijo delovne sile; verjetno bi bilo nujno povedati še par besed o komodifikaciji ideje Berlina.

Ker vse je politično, in le nenehno izjavljanje o tem, da je vse politično, nas lahko reši pred neoliberalnim izbrisom političnega. Oziroma, če že ne to, nekaj malega samocenzure.

Bože...

\o/

Ker je vse politično, nas lahko osvobodijo le premišljeni kulturni stavi ter gradnja političnih front s tistimi, ki v naštetih procesih ne sodelujejo na strani zatiralca. Saj ni tako težko, a ne?

Bog ti ne bo pomagal.

Podpišem se pod nemčijo!

Omemba HOR kot YT formata v tekstu o nečem čisto tretjem je element v izgradnji politične fronte?

Res, tudi bog težko pomaga pri takih drznih interpretacijah...

Če nas kaj ne more osvoboditi, so pa to premišljeni kulturni stavi in gradnja političnih front.

aha, zdej je neka mimobezna (nevsebinska) omemba problem, medtem ko se je na veliko pushal neko slo kompilacijo, katere dobicek je sel za vojake, pa to ni bil problem. aja, budala jst, seveda ni bil problem, ker so bli lgbt vojaki v ukrajinskih vrstah.

dejte no, tovarisi komentatorji, dzaba iscete politicnost v glasbeni redakciji, skoda casa.

Razen Zja vsi v gulag!!!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.