deveti del radijske nadaljevanke diabolično

Oddaja

Društvo cinikov predstavlja 9. del radijske novele Diabolično.

AFB in NTZ-nihil sta bila v avtomobilu na poti proti Dunaju. NTZ-nihil je naredil globok požirek iz prisrčnika in ustavil avto ob cesti, da je potegnil špuro. Ko je nadaljeval z vožnjo, je pogledal AFB-ja in dejal: pička ti materina. Ravno ko sem se malo skuliral, se prikažeš ti. S kokainom. Z izsiljevanjem. S starimi spomini. Z zapeljevanjem Demonice. Z odpiranjem starega sranja. Enkrat samkrat sem hotel izvesti rop, v mladostniški vznesenosti in kaj dobim zaradi tega. Tebe. Pička ti materina.

AFB: Ko bo ta stvar končana, se boš vrnil in užival v miru, malo v vili Demonice in malo v Ljubljani, nimam se namena vračati v Ljubljano. Lahko boš imel samostanski mir.

NTZ-nihil: Mir, Rim, mir, Rim.

AFB:Lahko se zaneseš name. Imel boš samostanski mir.

AFB je pred mejo z Avstrijo zamenjal NTZ-nihila za volanom in pričel vozit. Med potjo je NTZ-nihil hotel izvedeti več o tem kaj sta pred leti počela AFB in Demonika v Pragi a mu je ta povedal le nekatere podrobnosti seveda je o razvratu, ki sta ga imela z  njo molčal. Demonica je bila v tistih časih polna očetovega denarja in si je na ta račun marsikaj privoščila. Potem se je pogovor preusmeril na dogajanje na Dunaju preden je AFB, po neuspešnem ropu, končal v zaporu.  

NTZ-nihil: Bil sem na Dunaju na podiplomcu in spoznal sem sina od tistega bogataša, ki mu je bilo ime, kako že? Mislim, da je bil Siegfrid junior. Ni imel dobrih odnosov s starcem in neverjetno močno si je želel denar. Naredil je plan, da bi on in njegov kolega s pomočjo mene in še nekoga oropala hišo njegovega očeta. Jaz naj bi našel četrto osebo, ki ima izkušnje pri takšnih stvareh in poklical sem tebe. Odšli smo čez ograjo in seveda vdrli v hišo, ker naj bi vse skupaj izgledalo kot  rop. Sploh ne vem če je kdo kaj vzel saj se je alarm sprožil praktično takoj ko smo vdrli. Pa še stari je takoj priletel s pištolo. Čeprav mi je njegov sin zatrjeval, da ni nobene nevarnosti, saj naj bi alarm sam izklopil in bi moralo biti vse skupaj zgolj rutina….Več pa v petek ob !0:15 na valovih Radia Študent.

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness