9. 5. 2024 – 18.00

Haloban

Audio file

Radio Študent se ob 55-letnici vrača v hram urbane kulture Kino Šiška!

Tudi po 55 letih RŠ ostaja osrednje vozlišče glasbene, kulturne in teoretske alternative, neustavljiv vir kritične in neodvisne refleksije ter eden osrednjih poligonov za nove novinarske in medijske kadre.

Visoko obletnico večno mladega medija bomo v Šiški obeležili z nastopi štirih zvenečih imen aktualne domače glasbene scene:

💥 The Canyon Observer: Eksperimentalna metalska zasedba, ki različne glasbene tradicije – od klasične glasbe, avantgarde 20. stoletja in free jazza do nojza ter drugih nišnih glasbenih zvrsti – združuje s kitarsko godbo v glomazno, toda mestoma tudi nenadejano subtilno zvočno gmoto s skrajnega obrobja poznanega. Na RŠ-evem koncertu bo zazvenel njihov najnovejši album Figura, prejemnik naziva »naj domača Tolpa bumov 2023«.

https://radiostudent.si/.../naj-domaca-tolpa-bumov-2023...

💥 Širom: Prekmursko-tolminsko-kraška naveza, ki navdušuje občinstvo širom zemeljske oble. Njihov svojstven izraz je razpet med širokim poljem ljudskih zvenov in sodobnimi akustično-rockerskimi meditacijami, rezultat pa je prizemljen, toda še vedno mističen minimalizem. Prejemniki naziva »naj domača Tolpa bumov 2022« za album Utekočinjeni prestol preprostih.

https://radiostudent.si/.../naj-domaca-tolpa-bumov-2022...

💥 Etceteral duo: Eksperimentalni avdiovizualni trio, ki ustvarja propulzivni, poliritmični futuristični jazz, bo tokrat izjemoma nastopil kot duo. Njune »/…/ izredno razgibane kompozicije in aranžmaji poskrbijo za pravo pustolovsko izkustvo /…/, kot bi potovali, vijugali po podzemnem drobovju rastline, skozi njeno tkivo in korenine in spremljali njene procese, njeno živost in pravzaprav neponovljivo raznolikost«, kot smo zapisali v Tolpi bumov o albumu Rhizome.

https://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/etceteral-rhizome

💥 Haloban: Petčlanska mariborska zasedba mladih glasbenih navdušencev je v kratkem času postala sinonim za živahne in performativne nastope ter z energijo in duhovitostjo nabite plesne večere. Glasbeni navdih so našli predvsem v nekomercialnih zvrsteh, s katerimi reanimirajo slovensko pop kulturo.

https://radiostudent.si/glasba/afterparty/haloban

-----------------------------------

Na radiu nas bodo tik pred rojstnodnevnim koncertom obiskali člani zasedbe Haloban! Pogovarjali se bomo o njihovi glasbeni poti, spletni prezenci in planih za prihodnost. Vabljeni k posluhu!

Aktualno-politične oznake
Avtorji del

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.