Lestvica kafičev v Ljubljani

Oddaja

Jon, Aljaž in Lovrenc smo na četrtkovem jutranjem programu pripravili kvalitativno kategorizacijo ljubljanskih barov. Razdelili smo jih v razrede oziroma kategorije: v S kategoriji so najboljši, v F kategoriji najslabši. Seznam je subjektiven, občasno arbitraren in pristranski. Ne odraža stališč Radia Študent.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

S tier content, še tega

Oj tujec, ko sediš v Španskih borcih, kontempliraš pravkar ogledano plesno predstavo in sanjaš o odličnosti svojega ambienta, ozri se iz svoje votline čez cesto in poglej v luč: Pianino bar.

aja, pa še: če ste metodično pravilno in ustrezno izpustili metelkovo, vedite: tako kot New York ni ZDA, glasba pa ni lepa umetnost, tako tudi Mariča ni zares Metelkova.

Bar 99 in Okrepčevalnica pri Elmi 4 life

Kje je Bober Marine?

"tudi slaba reklama je dobra reklama" pa ko smo ravno pri reklamah dejte odstrant v opisu non-comercial ker s tem zavajate poslušalce. Če bi imeli malo znanja o gostinstvu bi vas še resno jemal tako pa bo tudi ta zapis brezpredmeten ker z ljudmi, ki razen blebetanja v mikrofon ne moram imeti kostruktivne debate. Torej trije loleki iz mama hotela ki se ne zavedajo kaj je pravo delo so šli na pir...bravo fantje uspel ste v življenju!

Ma že sam to, da ste dali SEM v A kategorijo odpihne vso legitimnost temu lestvičarjenju.

a mate lahko naslednjič debato s tem komentatorjem z gostinske, to bi plačal da slišim. javi se pasejni, prosim

"Ma že sam to, da ste dali SEM v A kategorijo odpihne vso legitimnost temu lestvičarjenju."

+1

"Ma že sam to, da ste dali SEM v A kategorijo odpihne vso legitimnost temu lestvičarjenju."

+1

rš honorar ni dovolj za rundo = F

Js bi tko na oko zamenjala S pa C #sampovem

Trivialnost lestvice malomeščanskih kafičev (jako pomembna zadeva) je očitno še večja atrakcija kot pa dosti manj rožnate stvari na RŠ. Npr. kopiranje od anglosaksonskih medijev, povzemanje WHO "znanstvenologije", delanje prispevkov o osebah z duševnimi motnjami, dnevno normativno zgražanje nad patriarhatom v imenu praktičnega (čeprav ne še ozaveščenega) karierocentričnega patriarhata itd...

Ziher pije kavo v kategoriji S

Zakaj je Vesolje tako dobra gostilna?

Vesolje je prepoznavna in priljubljena gostilna zaradi naslednjih razlogov:

Kvaliteta hrane: Vesolje se ponaša s kakovostnimi in okusnimi jedmi. Meni ponuja raznolike možnosti, ki segajo od tradicionalnih lokalnih jedi do izvirnih in inovativnih kulinaričnih kreacij.

Prijetno vzdušje: Gostilna Vesolje ponuja prijetno vzdušje in udoben prostor za sproščeno druženje. Notranjost je običajno lepo urejena, z udobnimi sedeži in estetskimi detajli, ki prispevajo k prijetni izkušnji ob obisku gostilne.

Ustrežljivo osebje: Osebje v gostilni Vesolje je običajno prijazno, ustrežljivo in pozorno do svojih strank. So pripravljeni svetovati glede izbire jedi ali pijače ter ustregli posebnim prehranskim zahtevam ali željam strank.

Lokacija: Vesolje se nahaja v privlačni lokaciji, bodisi v bližini turističnih znamenitosti, naravnih lepot ali pa v živahnem mestnem središču. To je lahko privlačno za tako lokalne prebivalce kot tudi turiste.

Dobro razmerje med kakovostjo in ceno: Vesolje ponuja dobro razmerje med kakovostjo hrane in ceno. Jedilnik ponuja izbiro za različne proračune, tako da je primerno tako za priložnostne obroke kot tudi posebne priložnosti.

Gostilna Vesolje je tako priljubljena zaradi kombinacije teh elementov, ki prispevajo k celoviti gastronomski izkušnji. Vendar pa je vedno priporočljivo, da preverite tudi mnenja drugih gostov in preverite, ali gostilna ustreza vašim osebnim željam in potrebam.

You:

zakaj je vesolje tako dobra gostilna?

ChatGPT:

Izraz "vesolje kot dobra gostilna" se pogosto pripisuje fiziku in znanstveniku Carl Saganu. Ta izraz je simbolična metafora, ki poskuša prikazati obsežnost in raznolikost vesolja ter njegovo sposobnost podpiranja življenja. Tukaj je nekoliko razlago in interpretacije:

Obsežnost in Raznolikost:
Vesolje je ogromno in nenehno širi. Vsebuje na stotine milijard galaksij, vsaka s svojimi milijoni ali celo milijardami zvezd in potencialno planeti. Raznolikost v vesolju pomeni, da obstaja veliko možnosti za različne pogoje, ki bi lahko omogočili obstoj življenja.

Temeljni Elementi:
Vesolje je sestavljeno iz osnovnih gradnikov, kot so atomi, molekule, prah, plini itd. Te snovi so ključne za tvorbo planetov, zvezd in drugih nebesnih teles. Te snovi so tudi osnovni gradniki za življenje, kot ga poznamo na Zemlji.

Možnost za Razvoj Življenja:
Različne regije vesolja lahko nudijo različne pogoje, ki bi lahko omogočili razvoj življenja. Čeprav so pogoji za življenje, kot ga poznamo, na Zemlji precej posebni, raznolikost vesolja pomeni, da obstajajo tudi druge možnosti za obstoj življenja v drugačnih oblikah ali pod drugačnimi pogoji.

Znanstveno Raziskovanje:
Raziskovanje vesolja nam omogoča boljše razumevanje nastanka in razvoja vesolja ter procesov, ki so pripeljali do nastanka zvezd, planetov in življenjskih pogojev. To znanje nam pomaga tudi bolje razumeti lastnosti in pogoje za obstoj življenja.

Izraz "vesolje kot dobra gostilna" je torej poetičen način opisovanja izjemnih lastnosti vesolja, ki omogoča raznolikost, raziskovanje in morebiten obstoj življenja.

Tam smo

MT rent free in y'all minds

otroka je blo strah pajzla, tko da F - sej ne ocenjujete plišastih medvedkov pa dudic za dojenčke. SZN je res vrhunec človeškega razvoja.

uau.

Opala, skor tok komentarjev kokr na MMC-ju, uspel ste!

RŠ ga ne zna več pit :/

časi se spreminjajo in z njimi tut pijanski običaji. itak je pa dobrih placov skos manj, no ja, mogoče bodo tamlad vsaj bolj zdravi od nas zapitih nergačev

Kje je Levstik??

Kje je bar13?

Poslušam tole eno uro pa še kar ne vem kje je najcenejši pir. Dragi RŠ, prioritete prosim.

"Kje je Levstik??"
+1
Po moje bojo po pritisku komentariata moral to oddajo ponovit in vnewst popravke, tole ni blo vse skup nč!

Bravo za spicy prispevek. Ljubljana je postala ogabna, če ni snobovsko je pa hipstersko.

Use mn je dobrih gostiln

To so sestavljali isti kot Partijsko selekcijo letos?

Pečo, se strinjam, LP in lep pozdrav.

Also, rip parli, pred prenovo je bil ogabno lep, pajzl-esque razpaljot bar.

kava v SEMu stane 2 eur, kafic je kronicno understaffed, staff je overworked, menjavajo se kot po tekocem traku, manager pa veselo zivi pa v bajti nad presernovim trgom, tam henga po vecini elita
prulcek vesolje daktari (malo manj lepa zoga) so podrazil cist prevec in so pravzaprav average in noben presezek, zadnje cajte pa brez osnove in nekriticno nahajpani, ampak ocitno si folk ZELI preplacevat te kave ker je to statusni simbol
LP bar bi moru met svojo posebno kategorijo za buži overpriced shithole kjer hodi prevzeten pokroviteljski samovsecen folk, tam se delavc pač ne vsede, pa ne sam zarad naduvanih fac temvec tudi zaradi naduvanih cen.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.