COFESTIFAL

Kulturna ali glasbena novica
22. 11. 2019 - 15.10

November je nabit z vsem živim, kulturno prekipevajoč - prebijmo se med evente in začnimo s CoFestivalom 2019! Ustanovitev mednarodnega festivala sodobnega plesa z nazivom CoFestival sega v leto 2012, ko so v Sloveniji na področju kulture začele postajati vidne konture finančne krize . Logično je sledil prvi val finančne erozije, ki je v prekaren položaj začel potiskati sodobnoplesno produkcijo in njene festivale. Februarja 2012 je tedanja druga Janševa vlada - takoj po inavguraciji - napovedala ukinitev novoustanovljenega Centra sodobnih plesnih umetnosti, krajše CSPU. Po principu upaj na najboljše, pripravi se na najslabše so se ustvarjalci in ustvarjalke na področju sodobne plesne umetnosti povezali.

Strinjamo se, sindikalno povezovanje ima moč!

Letošnja edicija Mednarodnega festivala sodobnega plesa ima naslov The Future Body of the Present. O slednji smo govorili s sokuratorjem Rokom Vevarjem

izjava

Kako se je od svojega začetka leta 2012 do današnje edicije spreminjal CoFestival, nam je povedal Vevar.

izjava

O finančnih omejitvah nadaljuje sokurator CoFestivala Rok Vevar.

izjava

Da ne bomo samo o Liffeu! Filmski center Slovenije sporoča, da se bo danes v ruskem Sankt Petersburgu otvorila Retrospektiva slovenskega filma, ki bo potekala vse do 27. novembra v Kinu Rodina. Nam dobro poznani film scenaristke in režiserke Urše Menart Ne bom več luzerka bo prvi, ki ga bo rusko občinstvo spoznalo že danes, v prihodnjih dneh pa bodo sledili še: Houston, imamo problem! Žige Virca, Slovenija, Avstralija in jutri ves svet Marka Naberšnika, Nika Slobodana Maksimovića, Ivan Janeza Burgerja, Stekle lisice Borisa Jurjaševiča, mladinsko uspešnico Košarkar naj bo Borisa Petkoviča in restavrirano digitalizirano kopijo filma Dolina miru Franceta Štiglica.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness