Dijaki in umetnost

Kulturna ali glasbena novica
4. 4. 2016 - 15.20

Ena izmed glavnih posledic krize, ki nas je obiskala 2008, je vzpostavitev ideje o generaciji Y, tistih rojenih malo po začetku osemdesetih pa vse tja do zgodnje sredine devetdesetih. Prekarne oblike zaposlitev, konec sanj o lastnem uspehu in nepremičninskih kreditih ter vsesplošni obup privlečejo v spomin tisti znani verz, ki so ga že pred par desetletji prepevali Sex Pistols: »Nooooo, Fuuutuure«.

Toda za trenutek se ne obremenjujmo glede tega, kako smo zafurali neko generacijo, in se raje osredotočimo na tiste še malo mlajše v upanju, da bo njim situacija rahlo bolj naklonjena in oni bolj pripravljeni na spopad z njo.

Danes se ima namreč začeti zdaj že tradicionalni festival dijaške produkcije sodobne umetnosti Transgeneracije. V tem tednu si bomo lahko ogledali likovne izdelke umetnikov v postajanju, predstave srednješolskih plesnih in gledaliških skupin ter nekaj filmske produkcije. Vse seveda s poudarkom na sodobnih oblikah izraza, ki naj bi bile mladim hermetične in tuje. Več o tem pa nam bo povedala organizatorka, sicer vodja kulturnovzgojnih in humanističnih programov Cankarjevega doma Barbara Rogelj.

Izjava

Barbaro Rogelj smo povprašali tudi o razlogih, zakaj se zdi kreativna dejavnost dijakov vezana na slovenska urbana središča.

Izjava

Več o programu festivala mladih talentov si lahko preberete na strani Cankarjevega doma.

 

Avtorji: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.