Dogodje na Kersnikovi

Kulturna ali glasbena novica
24. 6. 2014 - 14.10

S tokratnimi kulturnimi novicami se podajamo na Kersnikovo ulico, kjer se bodo pod okriljem galerije Kapelica zvrstili trije dogodki. Komplementarni trio sestoji iz avtonomnih projektov Mihe Ciglarja, Luke Prinčiča, Marka Košnika in Boruta Savskega. Slednja bosta otvorila večer ob 18. uri s predavanjem o protokolu Midi v prostoru RAMPA Lab, ob 20. uri pa bo krmilo prevzel Miha Ciglar, ki nas bo popeljal skozi zvočni vrt Soneretum. Tam nas tokrat čaka elektro-akustična instalacija Convenience of Ignorance, ki posreduje med glasbeno kompozicijo in podhodom, v katerem je nameščena.

 

Večer se bo dovršil v galeriji Kapelica z avdio-vizualno kompozicijo Metal Luke Prinčiča. Živa kompozicija je nastala v produkciji zavoda Emanat in se v vmesju med analognim in digitalnim spopada z razumevanjem sodobnega sveta. V tem kontekstu je nekakšna raziskava premeščanja ali prevodov, ki se godijo med fenomeni omenjenih sfer. Zato se podaja na sled nekakšne izmuzljive plastičnosti, s katero se vsaka napaka ali rana izkaže že za sredstvo njene rešitve ali ozdravitve. O vmesju med analognim in digitalnim smo se pogovarjali z Luko Prinčičem:

*Izjava se nahaja v posnetku.

Popvprašali pa smo ga tudi o konceptu samopreživetja informacij in o tem, kako se ta vključuje v omenjeno razmerje analognega in digitalnega:

*Izjava se nahaja v posnetku.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness