Glej, Prihajamo

Kulturna ali glasbena novica
29. 9. 2014 - 14.15

Sinoči se je ob 20. uri v Gledališču Glej odvila premiera predstave Prihajamo režiserja Jaše Kocelija. Predstava se loteva problematike mladih, za katere se pogosto meni, da so brezinteresni in defetistični napram izzivom sveta. Predstavi jih v tistih trenutkih, ko se opolnomočijo in opravijo s prevladujočimi predsodki. Ko se iz plahih bitij, povsem zatopljenih v mundane obveznosti študija in hobije, preobrazijo v aktivne in lahko bi rekli celo subverzivne individuume. Kakšni so izzivi pri delu z omenjeno temo, smo povprašali režiserja, Jašo Kocelija:

* Izjava se nahaja v posnetku

Predstava se prične z nekakšnim izpovedovanjem protagonistov, ki gledalca seznani z njihovo starostjo in zavzetim stališčem do sveta. Vse to se dogaja plaho za priprtimi žaluzijami, ki spominjajo na nekakšno spovednico. Toda protagonisti ne zdržijo dolgo v tej pasivni vlogi in kar hitro stopijo izza žaluzij. Zato smo s Kocelijem spregovorili o mestu, ki ga moment opolnomočenja zaseda v predstavi:

* Izjava se nahaja v posnetku

Dogajanje na odru pa je prav tako prepredeno s poezijo mladih pesnikov, katerih nacionalnost presega slovensko. Zato smo povprašali še o vlogi večjezičnosti:

* Izjava se nahaja v posnetku

V predstavi sodeluje več kot trideset mladih iz generacije `Y`, med katerimi so tudi igralci Blaž Setnikar, Jernej Čampelj, Barbara Ribnikar in Tina Gunzek. Za konec pa še par besed o tem, kaj lahko pričakujemo konec novembra:

* Izjava se nahaja v posnetku

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness