MITOLOGIJA MOLKA IN ZRNO SOLI

Kulturna ali glasbena novica
28. 3. 2018 - 15.10

Današnji dan se bo s svojim razgibanim programom preko dveh raznolikih kulturnih dogodkov vpletel v zasledovanje različnih zgodb, ki so se zaradi vojn izgubile v variacijah političnega in intimnega molka ter bodo danes dobile priložnost svojega glasu, svojega poslušalstva in svoje publike.

Ob 17.00 bodo v Trubarjevi hiši literature v sklopu literarnega večera Mitologija molka raziskovali posledice šrilanške državljanske vojne in katastrofalnega cunamija. V pogovoru z britansko pisateljico in znanstvenico Minoli Salgado in s prevajalko nagrajenega romana Malo prahu na očeh Ano Jasmino Oseban se bo v kombinaciji z branjem odlomkov razprla debata o molku in cenzuri, ki ju je avtorica doživljala in popisala v omenjenem romanu. Več o odločitvi za sam dogodek ter romanu nam bo razložila organizatorica večera Tatjana Jamnik.

IZJAVA

Več o samem naslovu večernega dogodka in kontekstu molka ter cenzure zopet Tatjana Jamnik.

IZJAVA

O nekoliko drugačnem molku, zamolčanih zgodbah, pozabljenih v času vojn na balkanskem ozemlju, se bo predstava v režiji avtorice Nede R. Bric, zasnovana po istoimenskem dramskem besedilu Zrno soli, danes v prvi popremierni izvedbi ob 20.00 v Mini teatru spraševala v okviru mednarodnega sodelovanja Prešernovega gledališča Kranj in Narodnega gledališča Tuzla. O prepletu dveh svetov, bošnjaškega in slovenskega, dveh gledališč, dveh izkušenj ter odločitvi za sam projekt nam je zaupala režiserka.

IZJAVA

Večer nas torej vabi na dve mednarodni popotovanji, vprašanje je le, ali se boste spustili po zgodovinskih poteh Balkana vse do gledališča, ali boste prisluhnili neslišanim zgodbam in izpovedim šrilanškega molka. V vsakem primeru bo molka vsaj na današnji večer za nekaj časa konec.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.