Naj smrt ne prestraši ne

Kulturna ali glasbena novica
17. 3. 2017 - 15.10

Na današnji dan goduje sveti Patrik, zavetnik Irske, sreče, piva in še mnogo drugega. Množično je priljubljen tudi zunaj svoje domovine. Vsak izgovor, da si natočite kozarec piva, je namreč dober. Ali pa da odidete ven v pube, gostilne, lokalčke ali pa celo kakšno kulturno ustanovo.

Gleju si tako ob 20. uri lahko ogledate projekt Glej, prihodnost pod mentorstvom režiserja Jureta Novaka. Otroci vlagajo svojo energijo v igro in sedanjost, odrasli živijo od plače do plače,  najstniki pa so od vseh starostnih skupin najbolj obremenjeni z lastno prihodnostjo. Projekt je nastal kot delo z najstniki; kako so nabirali reference iz sebe, smo povprašali njihovega mentorja Jureta Novaka.

IZJAVA

Najstniki si nabirajo izkušnje, reference, izbirajo kroge prijateljev, ki jim bodo prišli prav v prihodnosti. In projekt Glej, prihodnost se ukvarja s tem iz prve roke, ki pa lahko preseneti oko starejše generacije.

IZJAVA

Današnji pivski praznik pa lahko pospremite z obiskom Pomladanskega odmaševanja v KUD-u Franceta Prešerna. Kakšno pridigo lahko pričakujemo, smo povprašali kar ken-goruja osebno, Andreja Rozmana Rozo.

IZJAVA

Gledališče, ki deluje kakor verska skupnost, pa mora imeti tudi mučenike, svetnike in apostole. Nič drugače ni tudi tukaj, kjer je v novi zavezi možna nič odstotna revščina in nič odstotno onesnaževanje okolja. Kdo pa bi lahko bili verski predstavniki dotične organizacije?

IZJAVA

Kulturne novice je brez strahu pred prihodnostjo, smrtjo ali jutrom po dnevu svetega Patrika napisala Mojca.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness