Nova Gorica - Mesto knjige

Kulturna ali glasbena novica
30. 5. 2017 - 15.15

Lepo pozdravljeni v Kulturnih novicah! Danes se bomo brez uvodnega okolišanja lotili dogodkov.

Prvi dogodek se je danes sicer že zaključil, vendar bo ogled razstave na voljo do 10. oktobra. V Rektoratu Univerze v Ljubljani razstavljajo študentje grafičnega oblikovanja ALUO. Razstava obiskovalcem obeta srečanje klasičnih in sodobnih pristopov v kreativnem procesu. Ti procesi niso omejeni zgolj na grafični oddelek, temveč na ALUO stavijo na medoddelčno povezovanje, ki študentom nudi ustvarjalno okolje za inovativne rešitve.

V Trubarjevi hiši literature sta danes organizirana dva dogodka - prvi med 17. in 19. uro, drugi med 20. in 22. uro. Tema prvega je »Kako naj bi kristjani rasli?«. S seznama podvprašanj je moč razbrati, da bodo nagovarjali veljavnost krščanske vzgoje in moralnosti, deloma pa tudi posegli na področje teologije. Ob osmih pa se lahko udeležite sklepnega dejanja Prenovačite Novaka!, kjer se bodo predhodni zmagovalci pomerili v prepesnitvi kratkega filma.

Ob 19.40 bo na Filozofski fakulteti kot nekoč, saj bo predaval Rastko Močnik. To bo 7. predavanje političnega seminarja Razredni boj in teorija, ki poteka pod okriljem Sociopatije in Iskre. A tema predavanja bo aktualna, saj bo skozi štiri različne teorije skušal zajeti sedanji zgodovinski trenutek kapitalističnega sistema.

Nazadnje pa še skok iz Ljubljane v Novo Gorico. Tam se v petek pričenja festival Mesto knjige. Gre za drugo izdajo tega festivala, za Kulturne novice pa ga je predstavil Blaž Kosovel:

izjava

Rdeča nit festivala je mesto, pristopi k vprašanju mesta pa mnogoteri.

izjava

Ker bo festival potekal od 2. do 9. junija, nas je zanimalo, kateri dogodki so kar najbolj vredni obiska:

izjava

Od Ljubljane do Gorice je za vas Kulturne novice pripravil Mateo.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness