Ponedeljske kulturne

Kulturna ali glasbena novica
25. 11. 2013 - 14.10

Ob 18-ih bo v Trubarjevi hiši literature predavanje Iča Vidmarja z naslovom Music & Riffs: Fragmenti iz zgodovine jazzovske in rockovske kritike. Prav glasbena kritika in novinarstvo naj bi priskrbela prve očrte za zgodovino glasbe in oblikovala govorico o popularni glasbi v vsakdanjem življenju. Več Ičo Vidmar.

* Izjava se nahaja v posnetku

Predavanje se bo naslonilo na nekatere primerjalne zglede iz zgodovine, denimo na jazzovske pisarije iz revije Down Beat, druščine ameriških rockovskih kritikov iz 60-ih let.

* Izjava se nahaja v posnetku

 

Letošnji Piranski dnevi arhitekture, ki so potekali v soboto, so pod drobnogled vzeli zlasti etiko v arhitekturi. Mednarodna konferenca se je tako pomudila pri zadnjih dveh desetletjih, ko se je arhitektura ukvarjala predvsem z estetiko in sama s seboj. Postajala je vse bolj bahava, samozadostna in neuporabna, so zapisali. Več Aleksander Vujović.

* Izjava se nahaja v posnetku

Šele globalna kriza naj bi v arhitekturo ponovno vnesla socialno občutljivost, angažiranost in ekološko odgovornost.

* Izjava se nahaja v posnetku

 

Ob 20.uri pa vabljeni tudi v Kino Šiška, kjer odpirajo največjo majhno razstavo, Poslednja vžigalica. Kako ustvariti nekaj pomembnega, ko ni finančnih sredstev, je bilo vodilo razstave, ki jo kurira latvijska strip revija kuš! Komentar na finančno krizo in iskanje preživetvenih strategij šteje preko 300 del, tako mednarodno priznanih avtorjev kot tistih malo manj znanih iz 51 različnih držav. Mednje so se uvrstili tudi nekateri slovenski avtorji, denimo Andrej Štular, Matej Lavrenčič, Mina Fina in Izar Lunaček.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness