Pop in art

Kulturna ali glasbena novica
29. 1. 2020 - 15.10

Pozdravljeni v sredinih Kulturnih novicah. Danes ob osmi uri zvečer se v Slovenski kinoteki pričenja cikel projekcij filmskega opusa Mihe Vipotnika. Dela njegovega opusa, katerih nabor bomo lahko videli drevi, se raztezajo prek štiridesetih let. O projektu smo govorili s kuratorko Barbaro Borčić.

Izjava

Borčić nadaljuje z načinom predstavitve opusa.

Izjava

To, kar bomo lahko v Kinoteki videli na današnji dan, nam podrobneje razloži Borčić.

Izjava

Komur se teden slučajno odvija počasi2, si lahko večer razgiba še z ogledom koncertnega performansa za anoreksično telo z naslovom Moje telo, moja kletka v Slovenskem mladinskem gledališču. Več o samem dogodku nam je povedala performerka in soustvarjalka predstave Anja Novak.

Izjava

Za konec pa še nekaj o stripu. Vednost o družbeni realnosti je prepletena z vednostjo o popularni kulturi. Če vas zanima, kako se prepletata družbena realnost in klasični disneyjevski strip, potem ne morete spregledati današnjega predavanja o imperializmu Jake Racmana. Govora bo o Carlu Barksu, verjetno edinem znanem avtorju Disneyjevih stripov, in njegovem odnosu do Disneyja kot korporacije. Poleg zanimive osebne zgodbe Carla Barksa se bo predavanje dotikalo klasičnih tem zahodnih kapitalističnih družb, kot so sodobni mediji, ideologije korporacij in imperializem, ki izvirajo iz Disneyjeve tovarne sanj. Dogodek se bo odvil v Trubarjevi hiši literature ob 18. uri.

Kulturne novice je pripravil vajenec Jernej.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness