Rojstvo norcev

Rojstvo norcev

Kulturna ali glasbena novica

Gremo lepo po vrsti.

Ta vikend se bodo najprej rodili norci in sicer v Mariboru. Danes in jutri se bo v GT22 odvijal avtorski projekt ‘Via matti - Ulica norcev’. Predstava je hibrid različnih dramskih pristopov in eksperimentira s klasičnim gledališčem, v katerem se pojavijo lutke, oživljeni predmeti ter izrazi brez besed, petje in molk. Več o projektu pove Tilen Kožamelj, današnji in jutrišnji glavni norec na odru.

izjava

Kožameljeva izvedba družbenokritično pristopa k situacijam, ki gredo avtorju, kot pravi sam, na živce. Opažanja in frustracije je zapakiral v podobo ulice, katere skupni imenovalec je lahko le norost. Poslušajmo, od kod izhaja.

izjava

Če bi radi noro švicali in to ne na Metelkovi, priporočamo razglabljanje o rizomih, samoorganizaciji, kolektivnosti, samogenerativnosti in še čem v soboto na novem študijskem seminarju ‘Kriterij rojstva’, ki ga pripravlja revija Šum. Predavanja bodo del spremljevalnega programa letošnjega grafičnega bienala, ki je letos v ospredje postavil koncept brez kuratorstva in sam izpostavil prej omenjene pojme. Tjaša Pogačar, del uredniške ekipe revije Šum, nam je razložila, kako so se lotili seminarja in zakaj naj se ne ustrašimo težkih besed, ki nas vabijo k poslušanju.

izjava

 

Kulturne novice je napisala vajenka Urška.

 

 

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.