Sredstva in prepih

Kulturna ali glasbena novica
13. 10. 2014 - 14.25

V organizaciji in v prostorih uredništva Lud literature se je danes ob enajstih začel festival z naslovom Prepišno uredništvo-drugič. Danes pa vse do petka se bo v prostorih omenjene založbe zvrstila četica dogodkov, namenjenih diskusiji in razmisleku o problemih literarne produkcije in kakopak predstavitvi nove literarne produkcije omenjene ustanove. Prepišno uredništvo je bilo prvič realizirano aprila letos, pol leta kasneje pa je že na sporedu druga izdaja. Namen takratnega prepiha je bil, da se z odpiranjem javnosti prevetri zatohle uredniške pisarne slovenske literarne scene. O potrebi po prepihu zatohlih uredništev in o uspehu prvega prepiha smo spregovorili z urednikom Lud literature Andrejem Hočevarjem:

Izjava se nahaja v posnetku*

V Kudu Franceta Prešerna pa bo sedemnajstih Marionetna uprava pohorskega bataljona pripravila performirano novinarsko konferenco z naslovom »Odpiranja in zaprtosti«. Govora bo o pridobivanju sredstev in stanju nevladnih organizacij pri nas in po svetu. O svojih izkušnjah in pomislekih bodo govorili veterani nevladnega organiziranja, konferenca pa je predvsem namenjena neizkušenim v pridobivanju razpisnih sredstev.

 

Performirana konferenca je torej namenjena bolj praktičnim nasvetom ki jih bodo starejši posredovali mlajšim. Nas pa je zanimalo, kje leži največja ovira pri posredovanju sredstev med Bruseljsko malho in sredstva željnimi kulturniki. O tem smo povprašali Petra Matjaža Dobrilo ustanovitelja mariborske Kible in enega zmed govorcev na današnji konferenci:

Izjava se nahaja v posnetku*

Naš sogovornik je spregovoril o problematični vlogi države, ki bi morala delovati kot posrednik, a vse prevečkrat meče polena pod noge prijaviteljem razpisnih sredstev:

Izjava se nahaja v posnetku*

Zanimala nas je tudi razlika med črpanjem sredstev državnih in nevladnih institucij:

Izjava se nahaja v posnetku*

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness