Tobačna v akciji

Kulturna ali glasbena novica
13. 1. 2020 - 15.10

Prebivalci in obiskovalci Idrije in Cerknega lahko danes v svoji bližini vidite ministra za kulturo Zorana Pozniča. Je belec, star 61 let, srednje rasti, s kratko pristriženo pričesko, temnimi očmi in temno sivo brado. Verjetno bo oblečen v poslovno obleko. Česa več o obisku teh dveh krajev Ministrstvo zaenkrat ni sporočilo.

 

V Ljubljani so danes zjutraj začeli s podiranjem novoletne smreke na Prešernovem trgu, čeprav je pravoslavno silvestrovo šele danes zvečer. Toliko o medreligijskem dialogu. Zdaj pa k resnejšim novicam. Iz Slovenske filharmonije so sporočili, da je s 1. januarjem letos svoj mandat nastopil Mate Bekavac. S tem je postal umetniški vodja Orkestra Slovenske filharmonije in pomočnik direktorice za orkester. STA poroča, da ga je k tej poziciji povabila direktorica Marjetica Mahne, potem ko je z istega mesta razrešila Klemna Hvalo. Minister za kulturo je sicer direktorico že pred novim letom obvestil o odločbi o njeni predčasni razrešitvi s položaja.

 

V slabem položaju pa se je pretekli petek znašla tudi Cirkulacija2, ki po novem ne bo več obratovala na dosedanji lokaciji v nekdanji Tobačni tovarni. Kako je do tega prišlo, nam je razložil eden od vodij platforme Borut Savski

Izjava

Morebitnih novih prostorov trenutno še nimajo ogledanih, se pa nadejajo nadaljevanja projekta Cirkulacije2. Krizno iskanje prostorov za shranjevanje zaenkrat kaže, da bo potrebno nekaj stvari deponirati na odpad. Spomnimo, da je bila Cirkulacija enkrat v preteklosti že primorana zamenjati prostore, čemur je sledilo preimenovanje iz Cirkulacije v Cirkulacijo2. 

Izjava

Preden dobimo morebitno Cirkulacijo3, je seveda potrebna še selitev iz Tobačne. Ponovno Savski:

Izjava

Cirkulacija2 se torej zaradi pretiranega povišanja cene odpoveduje prostorom v Tobačni. Nova cena najema mimogrede pomeni 7 evrov na kvadratni meter skladiščnega prostora, kjer ni vodovoda in zato tudi ne možnosti sanitarij. V petih letih najemanja jim je v tem prostoru uspelo izvesti okoli 150 dogodkov, pri čemer za dogodke Cirkulacije niso nikoli pobirali vstopnine.

 

Brezplačni pa so tudi dogodki Madžarskega filmskega kluba, ki so enkrat na mesec v prostorih Balassijevega [balAšijevega] inštituta. Kaj je Madžarski filmski klub, nam je povedal kurator programa, Matevž  Jerman:

Izjava

V kakšnem stanju je trenutno madžarska filmska scena?

Izjava

Kateri film bo na sporedu danes? Jerman:

Izjava

 

 

Lepo ponovno praznovanje silvestra vam želi PiaN.

 

 

 

Foto (vir: Facebook)

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness