Trash, resnica in umetnost avtonomnih con

Kulturna ali glasbena novica
20. 6. 2012 - 11.02

V nekdanji tovarni Rog bodo v sklopu serije dogodkov Cirkulacija II, ki bo zaključila dogajanje s prejšnjega tedna, ko je gostovala v zagrebški Galeriji Močvara, gostili dva umetnika z njunima ločenima programoma. Oba umetnika temeljita na zvoku terenskih posnetkov, s katerimi manipulirata v živo. Borut Savski je podal izjavi o umetnikih.

*(izjava)

Medtem ko Konrad Gęca uporablja več vhodnih naprav in jih združuje v mešalni mizi, ki je njegov glavni inštrument, pa bo  zvočni material Ane Raquel Pereira podkrepljen še z videom.

*(izjava)

V Galeriji Alkatraz bo hkrati potekalo odprtje razstave izbranih del študentov slikarstva ALUO. Študentje v svojih delih govorijo o prenasičenosti sodobnega življenja in raziskujejo umetnost sodobne družbe v kapitalističnem sistemu, ki se je povsem atomizirala in se utaplja v morju navideznih potreb, ki jih regulira ekonomska računica. Zato ne preseneča, da so študenti posegli po smeteh, igračah, plastiki in drugi navlaki kot sredstvu izražanja. Poskus iskanja resnice, ki so se ga lotili študentje, je pogumna poteza, ki navaja k samorefleksiji posameznika v družbi. Umetniki se zavedajo dejstva, da je resnica kot cilj težko dosegljiva, prizadevanja obsojena na propad, vseeno pa želijo vzpodbuditi razmišljanje posameznika o problemih družbe kot celote.

Kulturne novice sta pripravila Miha Kelemina in Jaka Berger.
 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.