»V bistvu je ta poklic zelo nežen do mojega telesa.«

Okrogla miza, intervju ali pogovor
18. 6. 2023 - 20.00

Pozdravljene v junijskem pokvirjenem Subjektu meseca. Z Leo Aymard bomo vstopile v poklicno življenje spolne delavke. Skozi njene besede se želimo približati poklicu, ki je v družbi prisoten že od nekdaj, vendar se ob njegovi omembi venomer zaletavamo v gore predsodkov.

V spodnji ↓ prilogi lahko prisluhnete nadaljevanju pogovora, v katerem smo se pogovarjale o spolnem delu na spletnih platformah in skušale odgovoriti na najpogostejše kritike tovrstnega dela.

20230618-subjekt-meseca-2-del-pogovora.mp3

 

Fotografija: Osebni arhiv Lee Aymard 

Aktualno-politične oznake: 
Avtorji: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Tocno zato so se nasi dedki borili v Partizanih. Totalno seksualizacijo družbe. Heglova filozofija pravice se je končno udejanjila. Jebes to Marxovo ekonomsko osvoboditev, vsi na vlak za navidezno osvoboditev na civilno pravnem področju.

Kva so to partizani?

Hrvatska Kuna

če se bejba sama fetišizira je to empowering
če jo fetišizira tip je to patriarhat

A veš kaj je to GenZ? Veš. A veš kaj je to Parti? Veš. To so PartiZani.

Da se same odločijo za prodajo telesa, čeprav kapitalizirajo na fetišizacijo s strani moških

Lp

Res baš velika razlika. V tem primeru moramo kot heroja čislati nekoga, ki se je odločil, da se bo grebel za položaj direktorja firme, in pri tem kapitaliziral na delu s strani podplačanih delavcev.
Na temu, da je to "empowering" move je zgolj subjektivni občutek, kvazi subverzija, živeča v glavi posameznika, ne pa realno, objektivno ekonomsko dejstvo. Ampak postmoderna RŠ inteligenca lahko iskreno ponudi samo še ta subjektivni vidik, brez konkretne politično ekonomske analize.
Dejstvo je, da je večina sex worka vpeta v ultra izkoriščevalsko trgovino z belim blagom, kjer majo zadnjo besedo raznorazni zvodniki in mafia bossi, ne pa ženske same. Sex work je torej del organiziranega kriminalnega omrežja. Fizično nasilje nad ženskami, prisilno novačenje, celo umori, so nekaj zelo pogostega. Da ne govorimo o temu, da si najmastnejše dividende od sex worka izplačujejo prav ti nasilni paraziti.
Namesto, da se nad tem navdušujemo bi blo mogoče kul zaustavit razrast te dekadence in propada, ter poskrbet, da se z ustvarjanjem novih, trajnih delovnih mest ženske lahko dostojno preživljajo na drugačne načine?
Jebiga, očitno je konsolidiranje novinarskih standardov (in za ta akt odgovornih kadrov) po predstavah duha neolib utopikov, že dodobra načelo tisto malo kančka zdravega razuma, ki ga je poročevalna inteligenca še posedovala.

Ljudje imajo različna mnenja in stališča glede politike, in njihova nagnjenost k določeni politični usmeritvi je pogosto odvisna od osebnih prepričanj, izkušenj in vrednot.

Razlogi, zakaj nekdo morda ne mara levičarjev ali katere koli druge politične skupine, se lahko zelo razlikujejo. Nekateri ljudje se ne strinjajo z določenimi političnimi stališči ali politiko, ki jo predstavljajo levičarji. Drugi morda menijo, da je politička retorika v njihovem okolju pretirana ali polarizirana. Pomembno je, da se spomnimo, da imajo ljudje pravico do svojih prepričanj in stališč ter da je konstruktivna razprava in dialog ključna za razumevanje in reševanje političnih razlik.

Pomembno je tudi, da se spomnimo, da so ljudje raznoliki in da politične usmeritve ne morejo povsem opredeliti njihovega značaja ali vrednosti. Spodbujajmo spoštovanje različnih mnenj in izražanje svojih stališč na način, ki spodbuja konstruktiven dialog in razumevanje.

eno skozi razliko in mnoštvo in mnoštvo skozi eno

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.