lol Britoff

Aktualno-politična novica
21. 6. 2013 - 10.00
 / BritOFF

Turške oblasti so obelodanile obnovitev in razširitev proti-protestniške opreme. Kupile bodo 100.000 nabojev solzilca in 60 vodnih topov. Prav tako bodo ustanovili “Center za odziv na nacionalne spletne grožnje”, saj je bilo med protesti shakanih veliko vladnih strani.

Julian Assange je med pogovorom z novinarji omenil, da bodo Wikileaks v naslednjih tednih publicirale še več gradiva od najbolj sveže persone non grate ameriške administracije - Edward Snowdena. Assange je prav tako povedal, da pomaga Snowdenu pri organizaciji azila na Islandiji.

Japonski znanstveniki pričakujejo, da bodo v roku enega leta dobili dovoljenje za gojenje človeških organov v živalih. V embrio prašiča se bo vsadilo človeške zarodne celice, ki bodo med življenjem dotičnega prašiča zrasle v organ. Po zakolu živali se bo organ lahko transplantiralo na njegovo končno destinacijo - človeka. V naslednjem letu bo na pobudo japonske vlade, namensko oblikovan panel iz znanstvenikov in pravnikov oblikoval nove zakonske smernice, ki bodo dovoljevale omenjen poseg.

0800

Britanski predstavniki so zavrnili pobudo argentinske predsednice Kristine Fernandez, ki je pri razrešitvi problema Falklandskih otokov želela pomoč trenutnega papeža. Fernandezova si namreč prizadeva za ponovna pogajanja o falklandski suverenosti, ter obenem zavrača rezultat marčevskega referenduma, kjer so Falklandci ponovno potrdili ljubezen do britanske kraljice.

Pri čezlužnih ljubiteljih kraljice - v Kanadi - je bil sprejet zakon, ki prepoveduje skrivanje obraza z masko, kadar se posameznik udeležuje protesta. Poslovimo se lahko torej od slik protestirajočih kanadčanov z Guy Fawkes masko, saj najvišja možna kazen znaša 10 let pripora.

Britanski sekretar za okolje Owen Paterson je z izjavo, da se mora v Veliko Britanijo pripeljati, po njegovih besedah varno in civilizacijsko pomembno inovacijo - genetsko spremenjeno hrano - podžgal množico protestov in nasprotovanj. Obenem je nasprotoval zadnjim smernicam Evropske unije, ki je s semensko direktivo do neke mere otežila gojenje genetsko spremenjenim organizmom na evropskih tleh. Po Patersonu naj bi države članice imele svobodno voljo, da pričnejo žeti sadove multimiljonske industrije.

0900

Vojska Združenih držav Amerike bo v Afganistanu na odpad poslala 7 milijard dolarjev delujoče vojaške opreme, saj jim je le-to ceneje, kot pa tovorjenje dotične opreme domov. Dotično opremo prav tako ne more podariti afganistancem, saj je zakonodaja glede meddržavnih darilnih pogodb za vojaško opremo preostra. Roke si ne manejo le afganistanski trgovci z odpadnim železjem, temveč tudi ameriški vojaško-industrijski kompleks, ki bo lahko proizvajal svežo opremo ob naslednjem ameriškem udejstvovanju v tujini.

Parlament v Kirgizistanu je izglasoval zakon, ki od Združenih držav Amerike zahteva, da do 11. julija 2014 izpraznijo letalsko bazo na letališču Manas, blizu glavnega mesta Bishkek. Američani so bazo najemali že desetletje, saj jim je služila kot podporno oporišče za izvajanje operacij v Afganistanu.

Komite Združenih narodov o pravicah otrok je v svojem poročilu zapisal, da je Izrael v obravnavanem desetletnem obdobju aretiral in priprl okrog 7000 otrok starih med 9 in 17 let. Razlog za njihovo aretacijo je bilo v večini primerov metanje kamnov v smeri izraelskih vojaških sil.

1000

Ameriška zvezna policija - FBI - je priprla in obtožila dva newjorčana, ki sta želela ljudem škodovati s smrtonosnimi dozami rentgena. Doma sta na tovornjak namontirala rentgen, ki bi ga človek sprožil od daleč in obseval mimoidoče, kateri bi šele po dnevih pričeli čutiti posledice. Da su jo FBI-jevci zašili, so se jima predstavili kot kupci iz Ku Klux Klana.

Južna Koreja bo od evropskega proizvajalca orožja kupila termobarične rakete, bolje poznane kot “bunker busterji” - dotične vodene rakete so namenjene za čiščenje podzemnih bunkerjev in kompleksov. Doseg znaša 500 kilometrov, kar bo Južni Koreji omogočilo, da napade strateške cilje svoje severne sosede ne da bi prestopila državno mejo.

Izraelski varnostnik je ustrelil drugega Izraelca pri “zahodnem zidu” - izjemno religiozno pomembna točka - ker je le-ta zakričal “Allahu Akbar” - bog je velik. Varnostnik je namreč mislil, da je moški palestinski napadalec.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness