Iztirjenje slovenskih gosenic

Aktualno-politična novica
7. 7. 2023 - 17.00

Ob 21:35 se je na železniški progi Zagorje-Sava iztiril potniški vlak, ki je malo pred železniško postajo Sava naletel na zemeljski plaz. Vlak je zaradi neurja v Zasavju preventivno vozil z zmanjšano hitrostjo. Na vlaku je bilo okoli 20 potnikov in nihče ni bil poškodovan. Železniška proga bo do nadaljnjega zaprta, za potnike bo organiziran nadomestni avtobusni prevoz.

Ob 20.30 je šla na vlak za Ljubljano. Ob 22.20 so jim v Trbovljah povedali, da je proga zaprta zaradi plazu in da bo prišel avtobus. Ob 23.00 so jim povedali, da pride avtobus predvidoma čez dve uri. Slovenske železnice ste nesposobne en avtobus organizirat v dostojnem času, samoukinite se.

V tokratnem Kultivatorju smo razpravljali o stanju na slovenskih železniških tirih v luči ponedeljkove nesreče, ko je v Zasavju, zaradi plazu, iztiril potniški vlak. S pomočjo Dejana Jurkoviča,  vodje Sektorja za investicije v železnice, in Darje Kocjan, direktorice SŽ-Potniški promet, pa smo se poglobili tudi v infrastrukturne projekte.

Vir naslovnice: kolaž

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Go f urself

Just another passo aggro comment passing by.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness