Debate, diskusije, pogovori...

Kulturna ali glasbena novica
27. 10. 2016 - 15.10

Še iz kamene dobe datirajo ostanki nakita, ki jih srečemo po muzejih. Takrat so ljudje uporabljali kosti, školjke, živalske zobe in podobne iz narave vzete in minimalno obdelane reči ter jih nosili za okras. Od kod ta potreba po okraševanju, ki je tako pri moški kot pri ženski populaciji do današnjega dne ostala še kako živa? Kaj se je od takrat spremenilo?

Danes bodo na okrogli mizi v Cankarjevem domu govorci razpravljali o pomenu in mestu nakita v sodobni družbi.
Prisluhnite Petri Bole:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Materiali, ki so jih uporabljali v prazgodovini, so torej aktualni tudi danes. Debata bo zagotovo zanimiva, prisluhnite, kdo bodo današnji govorci, ki nas ob peti uri pričakujejo v Cankarjevem domu:

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Iz preteklosti poznamo tudi pojav salona. Francoska elita je od 17. pa vse tja do začetka 20. stoletja spreminjala svet v salonih. Kakšna pričakovanja imajo v Moderni galeriji, natančneje v prostorih kavarne Moderna, ki se nahaja v kleti pričujoče inštitucije, smo vprašali moderatorko današnjega dogodka gospo Majo Hawlina. Namreč, danes ob osmi večerni uri se nam obeta Salon Moderna, dogodek, podnaslovljen »Človek človeku brand«, je neformalno druženje s gosti na izbrano temo.

Poklicali smo moderatorko za kratko napoved dogodka, saj nas je zamikalo vabilo, v katerem je pisalo, da je glagol komunicirati postal povraten.

*Izjave se nahajajo v posnetku oddaje.

Torej, zanimiva debati se nam obetata danes. Slednja bo ob osmih in bo taka, da nam bo govorila o nas samih in o podobah, ki jih gradimo. Na dnevni bazi.

Kulturne novice je upodobila Iva Boras.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness