Nadzorovanje in prikazovanje

Kulturna ali glasbena novica
31. 1. 2020 - 15.10

Ob osmi uri zvečer se bo v Mali drami odvila premiera predstave Življenje drugih. Slednja raziskuje probleme represivnih aparatov države, vpetost posameznika v sistem nadzorovanja in njegove možnosti spreminjanja politične realnosti. Odrska uprizoritev je nastala po predlogi istoimenskega nemškega filma režiserja Floriana von Donnersmarcka. Več o prepletu nadzorovanja in umetnosti v predstavi Življenje drugih nam je povedal režiser predstave Jan Krmelj

Izjava

Krmelj nadaljuje o stališču, ki ga zavzema predstava do socializma v Vzhodni Nemčiji.

Izjava

Zanimalo nas je tudi, kako se adaptacija razlikuje od filmskega dela. 

Izjava

Iz sveta gledališča pa se premikamo v svet likovne umetnosti. Mednarodni likovni grafični center danes ob 16. uri odpira predstavo Helene Tahir z naslovom Nekje blizu. Helena Tahir, predstavnica najmlajše generacije umetnic in umetnikov, se ukvarja z raziskovanjem oblik in vsebin klasičnih grafičnih tehnik. Več o razstavi nam je povedala umetnica.

Izjava

Tahir nadaljuje o razstavljenih delih.

Izjava

Od risb in grafik se bomo za konec dotaknili še razstave glasbenih plakatov. Včeraj se je v Galeriji DobraVaga kot preddogodek festivala Ment pričela prodajna razstava APPOINTMENT 4.0. Na razstavi si lahko ogledamo glasbeno-umetniške plakate večjega formata, ki raziskujejo povezave med sodobno glasbeno in likovno umetnostjo. V sklopu projekta APPOINTMENT ALL-STARS pa si lahko letos v Galeriji Kamera ogledamo tudi plakate raznovrstnih formatov in tehnik iz preteklih let. Razstavi bosta na ogled do četrtega februarja.

 

Kulturne novice je pripravil vajenec Jernej.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.