Spekter dostopa

Kulturna ali glasbena novica
22. 12. 2017 - 15.10

Če še nimate daril. Če se vam zdi, da preprosto res ni v redu, da gibalna oviranost, slepota ali slabovidnost še vedno niso dovolj upoštevane v svetu umetnosti, priporočamo, da združite prijetno s koristnim, dobrodelno z obdarovalnim. S tem, kar ste uspeli napraskati, se lahko udeležite javne dražbe unikatov in izdelkov uporabne umetnosti in umetniških artefaktov. GT22 se je pod naslovom Za GT22 – ZaDostopNaLent lotil krvavo potrebnih prizadevanj, katerih rezultat bo urejen dostop za gibalno ovirane in postavitev taktilnih oznak za slepe in slabovidne. V GT-ju in na poti do tja. Med Lentom in Židovskim trgom.

Vse, kar vam je storiti je, da ste ob sedemnajsti uri v mariborskem GT22. Razstavi umetniških del in predstavitvi projekta bo sledila dražba, ki jo bo vodil Uroš Kaurin, član ansambla Slovensko mladinsko gledališče in IntimnegaOdraGT22.

O trenutnem stanju smo se pogovarjali z vodjo projekta Tonjo Kos.

Izjava

O tem smo povprašali tudi enega izmed glavnih akterjev Fundacije Sonda Miho Horvata.

Izjava

Več o tem, zakaj sta in zakaj nista odgovor mesto in država odgovarja Miha Sonda.

Izjava

Če se vrnemo v Ljubljano: V avditoriju Moderne galerije se bo ob devetnajstih zvrstil Spekter dijakinj_kov. Spekter se podpisuje kot dogodek in stvaritev društva Novi dijak. Spekter združuje poezijo in kratko prozo in fotografijo in glasbo. Že petič.

O svojih Govorih, pamfletih (komentarjih, refleksijah …) pa bo na nocojšnjem vodstvu po lastni razstavi več povedal Jože Barši. Če razstave v galeriji P74 še niste videli, če menite, da bi radi videli več, kot vidite sami, je to ta priložnost. Od osemnajstih do devetnajstih. Gostota pozabljenih ali neprebranih tekstov. Označena z markerji.

Za kulturnimi novicami se je naprezala vajenka Vesna.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness