Tribunin Open Cinema - Girls shooting

Kulturna ali glasbena novica
15. 1. 2013 - 14.10

Začenjamo v Cafe open. Tribuna organizira dogodek z naslovom 'Girls shooting'. Vse kavboje moramo razočarati, saj ta dekleta ne streljajo s pištolami, pač pa snemajo filme. Ob 19ih si boste tako lahko ogledali projekcijo kratkih filmov izpod prstov režiserk: Andrea Celija s filmom Janez; Simona Jerala, Daphne van den Blink, Rui Esperanca s filmom Stanovanje št. 4 in Maša Zia Lenardič in Anja Wutej s filmom Take it / Break it. Poleg omenjenih pa si boste lahko pogledali tudi dokumentarni video Razmerja Marine Gržinić, ki tematizira 25 let lezbične skupine ŠKUC-LL. O tematiki filmov smo vprašali Simono Jerala, ki je sodelovala pri ustvarjanju enega izmed filmov – to sodelovanje nam je tudi opisala.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Za ljubitelje klasične glasbe in še zlasti za ljubitelje Richarda Wagnerja bo morda zanimivo predavanje v Cankarjevem domu z naslovom 'Wagner za začetnike'. Naj se za začetek Wagner začetnikom predstavi sam.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

Danes ob 18ih se torej v Cankarjevem domu začenja cikel predavanj ob 200-letnici rojstva Wagnerja, ki bo trajal približno 4 mesece. Kot rečeno, se bo začel s predavanjem 'Wagner za začetnike' Mitje Reichenberga, ki bo ponovljeno 21. januarja. V nadaljevanju cikla boste lahko prisluhnili Jerneju Weissu, ki bo govoril o 'Wagnerju na slovenskem nekoč in danes', Tini Žerdin, ki bo govorila o 'Wagnerju in harfi', in še mnogemu drugemu.

 

V Trubarjevi hiši literature boste danes ob 19i uri lahko doživeli 'Večer intermedijskih umetnosti – Mozaik'. To je literarno-glasbeni-plesni projekt z elementi improvizacije avtorjev Leje Jurišič, Vasje Progarja in Primoža Čučnika v sodelovanju z Ano Čigon in Petro Veber. Če vam iz povedanega ni povsem jasno, kaj naj bi ta dogodek dejansko bil, potem ste na pravi poti. Gre namreč za improviziranje pri prepletanju literature, eksperimentalne glasbe in sodobnega plesa.

 

Ob pripravljanju kulturnih novic je v Stanovanju številka RŠ na Wagnerja eksperimentalno plesal Aleš Mendiževec.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.